Nederland als BBQ-land

De fik erin!

BBQ-fans zijn overal ter wereld te vinden. Ons kikkerlandje is ook zeker niet vies van het grillen. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat zelfs 9 op de 10 Nederlanders minstens eens per jaar barbecue't. Ruim 2/3 van de Nederlanders beschikt over een BBQ. Het is dus geen geheim dat bij de meesten de fik erin gaat wanneer het zomerseizoen aanbreekt. 

De trends

Voorheen werd de BBQ voornamelijk aangestoken om varkensvlees en kipgerechten te serveren. Tegenwoordig is daar veel meer variatie in. Zo kun je ook vis, groentes, salades, stokbrood, aardappels en nog veel meer klaarmaken met jouw BBQ. Ook is het geen geheim dat Nederlanders steeds bewustere keuzes maken. Zo is de frequentie van het eten van vlees drastisch verminderd de afgelopen jaren. Met de opkomst van vleesvervangers, die tevens steeds beter smaken, worden traditionele vleessoorten vaker links gelegd. Voorheen was BBQ voornamelijk een mannending, tegenwoordig zijn er ook steeds meer vrouwelijke BBQ fanaten. Dat vinden wij natuurlijk mooi om te zien. 

 

Veilig BBQ'en

Natuurlijk is BBQ'en een fantastische hobby of bezigheid. Het maakt niet uit of je nu als amateurkok, hobbykok of profkok achter de BBQ staat. Veiligheid is altijd belangrijk. Nu zullen de grill-profs wel zoiets hebben van: als je weet wat je doet, dan kan er toch niets mis gaan? Grotendeels is dit natuurlijk ook wel zo, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als beginner zal je sneller te maken krijgen met ongelukjes. Een aantal tips om de BBQ-ervaring wat veiliger te maken:

1: Plaats jouw BBQ niet in de buurt van planten. Het is natuurlijk enorm zonde als jouw mooie tuin komt te leiden onder de vlammen van de BBQ. Zorg dat je BBQ los staat van alles wat vlambaar is of kan zijn. Hou hierbij ook rekening met de kracht van de wind en de windrichting.

2: Gebruik nooit spiritus of andere snel vlambare producten tijdens het barbecueën. Deze producten zijn levensgevaarlijk om in de buurt van jouw BBQ te hebben. Het kan zorgen voor branden en zelfs explosies.

3: Gebruik BBQ handschoenen. Brandwonden komen het meeste voor tijdens het koken. Beter veilig dan spijtig!

 

Grill Master Gloves
 

 

Terug naar blog